f t g m

 

Goud is een erg duur edelmetaal, wat namaak in de hand werkt. Om te onderzoeken of het daadwerkelijk goud is wordt het door ons aan een  test onderworpen.

 

Vóór het testen.

Staan er merktekens in? Op veel gouden voorwerpen staat een keurteken, bijvoorbeeld: 585 (14 karaat) of 750 (18 karaat).
Vertoont het voorwerp slijtage, zoja wat is de onderliggende kleur.

 

Toetssteen-vloeistof.

Het goud wordt gekrast op een steen en op deze kras wordt een druppel toetsvloeistof aangebracht. Dit zuur bestaat uit geconcentreerd salpeterzuur en zoutzuur. De verhouding hiervan hangt af van het te testen goudgehalte. Als het voorwerp gemerkt is met 585, nemen we de 14 karaat vloeistof. Blijft de kras goed zichtbaar, dan is het inderdaad 14 karaat goud. Lost de streep binnen enkele seconden op dan is het geen goud.

Indien er geen merktekens op het sieraad staan, dan beginnen we met het testen op 14 karaat. Doorstaat het goud deze test dan testen we hem ook op een hoger karaat ( 18 en 21,6 ). Bij grotere sierraden, of als we twijfelen vijlen we het sieraad eventueel nog even in.  We testen dan rechtstreeks in de vijlstreep. ( Natuurlijk alleen met uw toestemming )

 Het goud wordt gescheiden naar karaat en hierna voor uw ogen gewogen op een geijkte weegschaal. Vervolgens wordt de prijs van uw goud bepaald aan de hand van de dagkoers. Bent u het eens met de prijs, dan krijgt u het bedrag meteen contant uitbetaald. (Indien u dat wenst kan het natuurlijk ook via de bank worden overgemaakt.)

De test voor zilver is simpeler. het streepje op de steen moet rood worden, dan is het zilver. Ook hier kan het voorkomen dat we door middel van een kras in het object moeten bepalen of het door en door zilver is.

     

 Neemt u wel  een geldig legitimatiebewijs mee!

 

                   

 

 

''t gouden huisje,Inkoop,goud,zilver,Roermond,Geleen,contant,uitbetaald,heilige geeststraat 7,raadhuisstraat 18,hoogste prijs,limburg,goudinkoop,sieraden,sierraden,munten,goudinkoop,limburg,

T 34

Y 32

W 124

M 1082

Kubik-Rubik Joomla! Extensions